Nesprchuji se, umyji se v bazénu,.... na záchod.......:)

30.09.2019 20:05

Ale bazén není vana a Vaše kůže není sběrač chemie!

Koluje historka o pokusu jedné bazénové firmy o koupání osprchovaných lidí a těcjh co vlezli do bazénu bez osprchování. Prý měli v areálu zastřešený bazén s automatickým dávkováním bazénové chemie. Jeden den se jim tam koupali lidé bez osprchování. Další den se všichni před koupáním osprchovali venkovní solární sprchou. Sami bazénáři se divili, jak se jim v obou případech lišily hodnoty na sledovacím systému. První den se kvalita vody zhoršovala a začalo to dávkovat chemii. Druhý den byla spotřeba minimální. Jestli se to skutečně projevilo i během jednoho dne, potvrdit nemohu. Ale vliv osprchování před koupáním má vliv na kvalitu vodu. A navíc jde o Vaše peníze i zdraví. 

Druhý případ může být například veřejný bazén v Liberci. Pamatuji si, že uváděli studii, jak se jim snížila spotřeba bazénové chemie. Důvod? Přidali před vstup jakousi  sprchovací uličku.  Tak je osprchovaný opravdu každý. I notiričtí nesprchovači. Díky jim za to, že je to teplá voda. A nezapomeňte dát ručník nad hlavu! Já jsem si ho poprvé namočil.

Takže je bazén určený k opláchnutí nebo ne?

U Vašeho bazénu Vás nikdo nutit do sprchy nebude, ale děláte to sami pro sebe. Před vstupem do Vašeho bazénu byste se měli krátce osprchovat, to kvůli vodě ve Vašem bazénu, pro menší spotřebu bazénové chemie. Do bazénu se tak dostane podstatně méně bakterií, zbytků trávy, opalovacích krémů, prachu a pylu z Vašeho těla.

Po vykoupání si máte sprchu dát také, to zase kvůli Vaší pokožce. A to jak v případě chlorové i bezchlorové bazénové vody.
Osprchování venku na zahradě, v kempu nebo na chatě je příjemné i bez bazénu.

Osprchovat byste se měli i před a po použití vířivky. Ať už je s akrylátovou vanou nebo jen nafukovací.

Takže já se sprchuji, nemyji se v bazénu, to jsou jen pomluvy:).

     

Proč se ale sprchovat ve studené vodě. Solární sprchy Vám dodají dostatek teplé vody bez dalších nákladů. S novými modely solárních sprch Sunny navíc nemusíte budovat žádnou další základnu, stačí jen připojit rychlospojkou k hadici, nechat Slunce ohřát vodu v zásobníku a můžete se sprchovat. 

U nových modelů Sunny Style Premium dokonce najdete i hadici a rychlospojky přímo v balení. Ekupectví opět jako první přivedlo na náš trh nejnovější modely přímo od výrobce. Stejné sprchy jako jsou nabízeny v ostatních evropských státech a zámoří.

 

                                                

Kdo má vlastně na svědomí začátky prodeje sprch Sunny v ČR?

Může za to hlavně spokojenost prvního zákazníka Ekupectví, který si sprchu Sunny standard zakoupil. Nebo spíše jeho nadšená reakce. Poté se Ekupectví rozhodlo zpřístupňovat českým zákazníkům vždy i ty nejnovější modely zahradních sprch Sunny. Mezitím se na prodej těchto solárních sprch vrhli i jiní dovozci, obchodní řetězce a e-shopy. Nicméně Ekupectví bylo zase první, kdo přinesl na český trh model Sunny De Luxe a Sunny Premium. A můžete  zde sehnat i náhradní díly na tyto sprchy. Nyní na Ekupectví najdete nejnovější modely Sunny Style ( jedině u nás ve všech barvách) a Sunny Style Premium.

  

 

Zpět

Anketa

Používáte u svého bazénu sprchu?

Celkový počet hlasů: 1730

Soutěžte o balení prémiové italské kávy s konopným semínkem. Stačí se co nejvíce přiblížit v komentáři na Facebook se svým odhadem procent odpovědi "Ne"  ze všech odpovědí v anonymní anketě : Používáte u svého bazénu sprchu? Uzavření soutěže je k 30.9.2016 20:00.

 Zjednodušeně: Kolik lidí  z ankety sprchu u bazénu nepoužívá?

Další solární sprchy

  

zastreseni bazenu eBook 

Proč má být u bazénu sprcha

© www.zastresenibazenu.info

Autor: Ing. Jan Šesták - nezávislý odborník na zastřešení bazénů

TOPlist
DOPORUČUJEME: Parfemy.cz | Hodinky.cz | Krasa.cz | Prozdravi.cz | Sperky.cz | Nakupnicentrum.cz