Koupete se v bazénu na zahradě? Dbejte na bezpečnost.

04.07.2019 13:49

Sen mnohých lidí se dá vyplnit snadno – umístění vlastního bazénu na zahradě není nijak složité a ani ne moc nákladné. Během radovánek u bazénu na zahradě se však nesmí zapomínat na maximální bezpečnost, aby nedošlo k různým nehodám a úrazům.

Případným nebezpečím se musí umět čelit především na místech, kde se vyskytují malé děti. Ano, děti se řadí mezi nejzranitelnější. Stačí krátká nepozornost a dojde k náhodnému pádu do vody. Některé náhody ovlivnit nejdou, ale bazén lze vybavit aspoň nějakými prvky pro zajištění bezpečí. Začněte úpravou okolí bazénu . Povrch kolem zahradního bazénu často tvoří keramické nebo kamenné dlažby. Dlažbám nesmí chybět protiskluzová úprava, jinak snadno zapříčiní nepříjemné pády.

Děti nenechávejte v bazénu bez dozoru. A to ani na malou chvilku.  Jestliže má dítě otevřené ranky, kožní onemocnění, horečku nebo respirační nemoci, nemělo by vůbec chodit do bazénu, kde se mohou snadno do těla dostat různé mikroorganismy škodící tělu.

Vstup do nadzemního bazénu by měl být pohodlný a co nejbezpečnější. Skvělým řešením jsou schůdky nebo zábradlí. Bazén by měl mít zajištěno krytí, aby se do vody v době nepřítomnosti zbytečně nedostaly mechanické nečistoty a také, aby došlo k ochraně před nevítanými návštěvníky z řad zvířat. Ochranu bazénu zajistí krycí lamelové rolety. Řešením je také vhodné zastřešení, zabraňující pádům zvířat a dětí do vody. Nosnost krytu by měla být taková, aby nehrozila prolomení ani po chůzi přes kryt nebo po nějakém pádu věcí na kryt.

K bazénu si lze obstarat i elektrotechnické ochranné prvky zajišťující signalizaci při pádu nějakého předmětu do nafukovacího bazénu . Zaměřte se také na správný výběr bazénové chemie k dezinfekci vody. Výběr je skutečně velký a chlorované přípravky nemusí vyhovovat každému. Chlor může způsobit podráždění kůže, horních cest dýchacích a očí. Nebo použijte pískové filtrace a můžete se vyhnout chemii. Alespoň tak je to uvedeno v článku z www.hawaj.cz.

Já Vám doporučuji bezchlorovou chemii...........

Zpět

zastreseni bazenu eBook 

Proč má být u bazénu sprcha

© www.zastresenibazenu.info

Autor: Ing. Jan Šesták - nezávislý odborník na zastřešení bazénů

TOPlist
DOPORUČUJEME: Parfemy.cz | Hodinky.cz | Krasa.cz | Prozdravi.cz | Sperky.cz | Nakupnicentrum.cz