Máte doma kruhový bazén Azuro? Lze jej vůbec zastřešit?

14.10.2019 19:19

Ano, lze, ale.......

Zřejmě již svůj kruhový nadzemní bazén doma máte nebo o jeho pořízení uvažujete. Přiznejme si navzájem, že tento typ bazénů si nepořizujeme kvůli jejich kráse, životnosti ...., ale kvůli menší finanční náročnosti. Prostě chceme mít bazén na vykoupání a nechce se nám platit za kopaný bazén v hodnotách nad sto tisíc.

Často se nám nelíbí, jak celý bazén vyčnívá nad povrchem. Zapouštíme tedy i původně nadzemní bazény do země. Zapuštěním se připravujeme o možnost bez větších investic po rozmontování bazénu uvést okolí do původního stavu až nám odrostou děti nebo bazén dospěje ke konci své životnosti. Naopak získáváme navození pocitu luxusnějších bazénů a také o mnoho komfortnější užívání. Přesto bychom konkrétně Azura měli nechat pár cm nad terénem, aby šla případně vyměnit folie, kterou nahoře drží lišty. 

Nyní by mne někdo z Vás mohl podezírat z propagace bazénů Azuro, které jsou vyráběny pro síť Mountfield. Věřte, že tak to není. Nemám k tomu jediný důvod. Ale je pravda, že se s těmito bazény dostali na spoustu českých a slovenských zahrad. Postupně je nyní nahrazují kopanými bazény. Ale na masivní ústup levnějších kruhových bazénů to zatím vůbec nevypadá. Ať už jsou to Azura, bazény Gre Pacific, foliové bazény s opěrnou konstrukcí, bazény s nafukovacím límcem nebo svařované plastové. A je to dobře. Tyto levné bazény si své zákazníky vždy najdou. Každý má své výhody i nevýhody, tak i cenu odpovídající svému technickému řešení. 

Ale pojďme konečně k zastřešení nadzemních kruhových bazénů. Zastřešit je samozřejmě lze. Nejdříve Vás asi napadne polykarbonátové zastřešení. Ano, lze jej vyrobit. Nač to popisovat, fotky níže  představí možná řešení nejlépe.

 

 

A zde máme první ale ze začátku článku. Vžijme se do situace, kdy jsme si pořídili řádově za 10-30 tisíc Kč kruhový bazén. Teď si máme pořídit "nějaký" doplněk pro tento bazén. Vyhlédneme si zastřešení z hliníkových eloxovaných profilů s polykarbonátovými výplněmi a ptáme se na cenu. Když nám výrobce řekne cenu za 5 m kopuli kolem 140 tisíc jsme zděšeni. "Oni se snad zbláznili. Za to mám minimálně 5 mých bazénů se vším všudy". Hledáme dál. Může se nám podařit narazit například na nerezová zastřešení taktéž s polykarbonátem, která naše požadavky bez problémů splňují. Cena kolem 80 tisíc za 4 m kopuli ale také není to, co jsme si představovali.

Kolik jsme vlastně ochotni dát za zastřešení na náš kruhový bazén?

Většina maximálně to, co nás stál ten bazén, část očekává i méně. A to je to další ale.

Věřte však, že kdyby šlo toto kvalitní zastřešení v podobné cenové relaci vyrobit, Mountfield by ho ze svých výrobců ke svým bazénům již dávno vyrazil. Osobně jsem se s tím setkal na vlastní kůži. Pokud srovnáte materiálovou a technickou náročnost bazénů Azuro (nalakovaný pozinkovaný plech, pár spojek, zabalení do krabice...) a hliníkové nebo nerezové profily s nutnou statickou únosností ve spojení s komůrkovým polykarbonátem a potřebnou pracností, vyjde Vám jasný cenový rozdíl. Když vidíte obě výroby, je to vidět na první pohled. Ze svého působení u předního českého výrobce zastřešení bazénů si vzpomínám na výrok jedné paní při exkurzi v naší výrobě: " Hotová zastřešení prodáváme již několik let, ale nikdy bych nevěřila, kolik je s jejich výrobou spojeno práce." Prostě bazény Azuro nejde zastřešit polykarbonátovými kryty v cenové hladině Azuro. 

Pokud Vás zajímá odkud pocházejí zastřešení v cenové relaci 70-120 tisíc Kč zobrazená ve fotogalerii navštivte přímo stránky výrobce zde. V příštím článku Vám blíže představím foliová a textilní zastřešení pro tyto bazény.

Nezapomeňte, že ke každému bazénu správně patří sprcha

Jde nejen o Vaše peníze, ale i o zdraví. 

 
 

Hezký den Vám přeje Šesták Jan

  

Zpět

zastreseni bazenu eBook 

Proč má být u bazénu sprcha

© www.zastresenibazenu.info

Autor: Ing. Jan Šesták - nezávislý odborník na zastřešení bazénů

TOPlist
DOPORUČUJEME: Parfemy.cz | Hodinky.cz | Krasa.cz | Prozdravi.cz | Sperky.cz | Nakupnicentrum.cz