Zastřešení bazénů aneb "dostat vše pod střechu"

08.03.2019 17:48

Druhá část nadpisu je právě motto českého výrobce zastřešení bazénů, firmy Alupo. Kromě již zmíněných střech na bazén se Alupo zabývá i výrobou zastřešení vchodů a teras, přístřešků, balkonů, ale také střídaček pro sportovní areály.

Ale vraťme se k hlavnímu tématu, zastřešení bazénů. V sortimentu Alupo najdeme všechny základní tvary i výšky zastřešení. Jak decentní nízká zastřešení, klasická se střední výškou, tak i vysoká podchozí zastřešení. 

Alupo je schopno dodat i na míru vyrobená tvarově atypická zastřešení na zeď nebo i kombinaci vysokého a nižšího zastřešení, obecně známé jako "lokomotiva". Nesmím však zapomenout také na zastřešení kruhových bazénů. Tato kruhová zastřešení nevyrábějí zdaleka všichni výrobci.

Alupo se však liší i v oblasti řešení posuvu zastřešení

Kromě standardního řešení pomocí kolejnic po obou stranách bazénu, zobrazeném na videu výše, je možné zvolit i jednokolejnicové nebo dokonce bezkolejnicové zastřešení. U jednokolejnicového jsou vodící kolejnice pouze na jedné straně bazénu. Tím méně překážejí při pohybu kolem bazénu. 

jednokolejnicové zastřešení

U bezkolejnicového zastřešení je použita pouze jediná zkrácená kolejnice. Nemá Vám tedy již co překážet v komfortním pobytu u bazénu. Tato jediná kolejnice zajišťuje plynulý a přesný pohyb zastřešení. Bezkolejnicové systémy, které naopak neobsahují žádné zajištění směru pohybu, jsou příliš náchylné na křížení posuvu.Tomu je zde zabráněno.

bezkolejnicové zastřešení

Všechna zastřešení Alupo jsou již při návrhu jak rozměrově, tak i volbou dveří a dalších prvků přizpůsobována tvaru a rozměrům bazénu zákazníka. Samozřejmě za respektování technologických a technických možností. Profily z hliníkové slitiny mohou být upraveny eloxováním nebo lze vybrat možnost jejich barevné úpravy. Zvolit můžete výplně z komůrkového polykarbonátu nebo 4 mm plné polykarbonátové desky. Používané zamykací prvky Elesa se již staly standardem velké části výrobců zastřešení. Na zastřešeních Alupo je najdete také.

madlo zastřešení   zamykání zastřešení

Protože jsem se často osobně setkal se zájmem zákazníků o informace, jak se právě to jejich zastřešení vlastně vyrábí, oceňuji video přímo z výroby  Alupo . I když je již trošku starší, určitě si z něj uděláte obrázek o tom, jak a z čeho se zastřešení vyrábí.

Mne osobně toto video potěšilo i tím, že jsem si u něj vzpomněl na časy, kdy jsem u výroby zastřešení byl osobně. 

Za to děkuji:)

Šesták Jan

Zpět

zastreseni bazenu eBook 

Proč má být u bazénu sprcha

© www.zastresenibazenu.info

Autor: Ing. Jan Šesták - nezávislý odborník na zastřešení bazénů

TOPlist
DOPORUČUJEME: Parfemy.cz | Hodinky.cz | Krasa.cz | Prozdravi.cz | Sperky.cz | Nakupnicentrum.cz