Jak na zastřešení bazénu?

18.05.2009 06:00

PÁR RAD PŘI VOLBĚ ZASTŘEŠENÍ

Zastřešení bazénu prodlužuje sezonu, snižuje spotřebu bazénové chemie, šetří čas potřebný pro údržbu, minimalizuje tepelné ztráty…….

Pokud jste již něco o zastřešení četli jsou to pro Vás již známé důvody proč Váš bazén zakrýt.

Jak si ale vybrat ten správný typ a správný výrobek.

Zeptejme se tedy.

Chtěla bych zastřešit bazén, jaké zastřešení si vybrat?

ŠJ: Na výběr máte buď nízké zastřešení nebo vysoké podchozí typy. Nízký typ splňuje všechny uváděné přednosti. Jedinou výjimkou je nemožnost vzpřímeného pohybu pod krytem. Bezproblémový vstup doporučujeme řešit bočními dveřmi. Vstoupíte do bazénu a když jste již ve vodě, nepotřebujete nad sebou 2 m volného prostoru. Pod vysokým podchozím krytem se můžete po vystoupení z bazénu osušit popřípadě si i sednout. V teplých dnech ale pod krytem nevydržíte a budete ráda, že ho můžete celý odsunout za bazén.

Chtěla bych nižší zastřešení a nejodolnější tvar.

ŠJ:Nejčastější volba zákazníků u všech výrobců. V našem případě obloukové zastřešení MARS.

Bazén mám 4 x 8 včetně lemu, románské schodiště v rohu bazénu.

 ŠJ: Jednalo by se tedy o 4 moduly, které se zasouvají pod sebe. Prodloužení kolejiště za bazén doporučujeme v takové délce aby mohlo být celé stažené zastřešení odsunuto až za bazén. Ve Vašem případě cca 2,5 m. Pokud chcete mít ještě mezi bazénem a staženým zastřešením uličku na chůzi, dejme tedy 3 m. A boční dveře nad schodištěm.

Chtěla bych nějaké extra ploché nízké komfortní kolejiště.

ŠJ: Extra nízké kolejiště vzniklo z interiérových kolejí, kde není takové zatížení venkovním znečištěním. Stačí pak malý kamínek, větvička a kryt nejede. Naopak vysoké kolejiště je zbytečně předimenzované, nevypadá hezky a už opravdu překáží.

Prostě 10 mm je málo, 28 – 30 mm je moc, 15-20 mm je optimální řešení. Najdete to i v publikacích o zastřešení bazénů. Kolejiště JFC má 18 mm. Samozřejmě si můžete vybrat jak standardní tak i ploché koleje.

A co bezkolejnicové zastřešení, máte?

ŠJ: Bezkolejnicové zastřešení nevyrábíme, tedy pokud nehovoříme o zastřešení pro kruhové bazény, naší Venuši. Představte si zastřešení jak se stahuje jako harmonika. Pokud nemáte posuv v něčem vedený ( v kolejišti) začne se Vám křížit a jet nakřivo. Nakonec musíte stejně moduly zaaretovat i proti zvednutí větrem a nežádoucímu posuvu. Takže tam stejně máte aretační prvky nebo vodící kostky. I u maximálně vyřešených zastřešení musíte být mnohem opatrnější a obsluha je složitější.

 

Z čeho bude zastřešení vlastně vyrobeno?

ŠJ: Konstrukce a kolejiště jsou z eloxovaného hliníku, výplně z komůrkového polykarbonátu s oboustrannou UV ochranou nebo plných polykarbonátových desek. Obdoba Vámi zmíněného plexi, jen podstatně pevnějšího.

Tak a jaké mi nabídnete barvy zastřešení.

ŠJ: Nejčastější volbou konstrukce je stříbrný elox. Na výběr máte i dřevodekor. V našem případě si můžete i vybrat z celého vzorníku kašírovaných profilů a sladit zastřešení s dekorem Vašich oken. Nejoblíbenější je zlatý dub, ořech a pro zimní zahrady bílá. Dělali jsme ale i kombinaci červené a modré na dětský bazén. Výplně jsou nejčastěji v čirém provedení komůrkové desky, občas kouřovém, modrém a zeleném. Jsme schopni zajistit i jiné barvy.

Dobře zůstanu u standardních barev. A teď k ceně a termínu.

ŠJ: Na toto zastřešení Vám obratem posíláme kalkulaci kde máte přehledně vyčíslené jednotlivé položky a nákres zastřešení s potřebnými rozměry.

Prostudujte celou kalkulaci, pokud bude cokoliv potřeba odpovíme Vám na Vaše dotazy a připomínky. Pokud budete potřebovat ,zajistíme Vám bezplatný náměr. Pro objednání stačí potvrdit kalkulaci, o všechno ostatní se již postaráme. V domluvený termín zastřešení přivezeme, namontujeme a předvedeme Vám jeho užívání.

A za 4 týdny budu mít vybrané zastřešení již nad svým bazénem. 

Zpět

Máte zájem o seriál e-booků v PDF ke knize Zastřešení bazénů ZDARMA?

Stačí se pouze přihlásit k jeho odběru a o vše se již postaráme my.

 

*  Email:
    Jméno:
    Příjmení:
 
Vaše data jsou v bezpečí - SmartEmailing.cz

 

zastreseni bazenu eBook 

Proč má být u bazénu sprcha

© www.zastresenibazenu.info

Autor: Ing. Jan Šesták - nezávislý odborník na zastřešení bazénů

TOPlist
DOPORUČUJEME: Parfemy.cz | Hodinky.cz | Krasa.cz | Prozdravi.cz | Sperky.cz | Nakupnicentrum.cz